Woonkamer inspiratie

Inspiratie op doen voor je woonkamer is nooit verkeerd, toch?

Mijn inspiratie voor het interieur en de tuin haal ik altijd overal vandaan en jullie waarschijnlijk ook.
Van Social Media tot en met de woonbladen en programma's van VT Wonen.


@fotocredits Google

De woonkamer heeft over de hele diepte van het huis de kleur Muisgrijs van de Gamma gekregen, deze hebben we laten mengen. Wij wilde geen standaardkleur wit en de kleur muisgrijs “leeft” meer.

De zithoek heeft een grote hoekbank met verstelbare hoofdsteunen van Montel. Verschillende seizoenen krijgen andere kussens op de bank.
Met kaarsen kun je je interieur een hele andere look geven, ook in de zomer heb ik kaarsen staan maar dan zijn de kandelaars vaak wit om zo het zomerse gevoel binnen te halen.

Upcycling wit

Een televisie is voor mij absoluut geen mooi item in mijn woonkamer.
Het liefst bouw ik hem in een mooie kast weg. Helaas wordt de zitruimte bij ons te smal als ik tegen deze muur een grote hoge kast neer ga zetten.

Ik ben in dit geval gegaan voor Upcycling.
Upcyclen is een vorm van recycling waarbij het product dus wordt verwerkt tot een nieuw product. De kwaliteit mag hierbij niet omlaag gaan.

De grenen televisiekast uit mijn vrijgezellentijd zijn we gaan upcylen naar een versie die beter in ons interieur zou passen. In 1e instantie is de kast aangepast aan de TV want die paste er niet meer in en onze muren waren wit dus de kast ook.

De kast bestond uit 2 delen, het bovenste deel voor de TV en het onderste deel voor de apparatuur en afstandsbediening.
Het bovenste deel hebben we verwijderd maar het bovenste blad is losgemaakt en weer bevestigt op het onderste deel, op deze manier is de bovenkant van het onderste deel gelijk mooi afgewerkt.

 

Upcycling zwart

Tijd om de woonkamer te restylen na 2 jaar. De muur achter de televisie hebben we zwart gemaakt. Hiervoor hebben we de Perfect Fininsh muurverf van Histor gebruikt in de kleur Starless Sky.
 

 

De kleur dekt in 1 keer en dat vind ik super fijn. Natuurlijk als het opdroogt zie je altijd wel kleine witte stipjes op de muur maar die heb ik naderhand toen alles droog was met een kwast aangetipt.
Naast de muur zit een deur en dan een klein stukje muur die we ook direct hebben mee geverfd zodat dit meer rust geeft als je op de bank zit.  

  

De zwarte muren met de roomwitte kleur van de kozijnen en de deuren geeft echt een hele andere uitstraling aan de woonkamer.

Een muur verven is geen upcycling, een kast restylen wel.
Om een geheel te krijgen heeft de televisiekast ook weer een nieuwe look gekregen.

Dit keer ging het bovenblad er wel af en aan de zijkanten zijn er 2 blokken aangemaakt waar we de wijnvoorraad in kunnen leggen en een plank erboven voor de woonboeken.
De gehele kast is na het grondig schuren geverfd met Gamma Lakverf in de kleur Verkeerszwart. Ik heb gekozen voor matzwart omdat ik niet wil dat de kast te opzichtig gaat worden door hoogglans verf.

 


De gehele bovenkant van deze kast moet nog voorzien worden van steigerplanken. Deze zetten wij in de olie die we normaal voor onze meubels gebruiken waardoor ze een warme uitstraling krijgen.
Onze eettafel is van mangohout en dit is vrijwel dezelfde kleur.
Zoals je ziet op de rechterfoto zit er geen olie op deze steigerdelen en op de linker (wat tevens onze salontafel op wielen is) is deze voorzien van olie.
Om rust te creëren is het belangrijk om onderdelen terug te laten komen zoals de houtkleur.

 

Heb jij weleens gedacht dat je inspiratie ook kan komen als je buiten bent?

Zo vond ik deze toffe grote tak met bladeren eraan in het park en was het even spannend of die wel in de auto zou passen. Een zinken emmer gevuld met stenen zodat de tak stabiel blijft staan en niet omvalt als de katten er tegen aan leunen.

© 2015 - 2022 Anita'sChoice Wonen & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel