25 april 2021

Urban Jungle

 

Denk je aan Urban Jungle dan denk je vaak aan hangplanten. Dit is helemaal niet gek want plantenhangers en hangplanten zijn helemaal hip en happening en nog steeds een enorme groeiende trend! Vaak overlapt deze trend met het "Verticaal tuinieren". Deze urban Jungle style past ook goed in het nieuwe upcyclen wat helemaal trendy is.

     

Er is steeds meer behoefte aan ontspanning en contact met de natuur.
Naast dat planten heel gezellig staan, zijn er veel voordelen waarom planten in huis belangrijk zijn:
💚 ze produceren zuurstof
💚 ze houden je gefocust
💚 ze maken je gelukkiger
💚 ze houden jou en je lucht gezond
💚 ze zorgen dat je beter slaapt

Voordelen van hangplanten en plantenhangers

Er zijn veel voorbeelden te bedenken waarom hangplanten te gek zijn maar wij zetten er alvast een aantal voor je op een rij:
🍀 hangplanten zorgen voor een stijlvol en ruimtelijk geheel. Ze vullen namelijk gedeeltes op waar je toch niets anders op gaat hangen.

🍀 planten met stekels en vooral giftige planten houd je zo op een veilige hoogte van kinderen en huisdieren.

🍀 zonder vloeroppervlakte in te nemen kun je nog meer groen aan je ruimte toevoegen

🍀 hangplanten accentueren de mooiste plekken van je woning. Denk hierbij aan een hoog raam met een nis, authentieke balken waar je de hangplanten aan hangt of een open trap

DIY tip voor binnen of buiten

Heb jij nog ergens een oud kledingrek op wieltjes staan? Ga upcylen en spuit deze in de kleur van je interieur. Koop bloempothangers in verschillende lengtes en eventueel in verschillende kleuren, afhankelijk van je interieur.
Ga bij de hangplanten op zoek naar iets dat bij jou past. Wil je er niet teveel onderhoud aan kies dan voor een vetplant, deze zijn er in allerlei groen tinten. Wissel wel af met verschillende bladsoorten voor een mooie Urban Jungle stijl.

Wil je het kledingrek buiten neer zetten gebruik dan een andere verf of lak het kledingrek af om bladeren te voorkomen.
Ga op zoek naar buitenplanten met veel verschillende soorten bloemen en bloeitijden zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

  

 

Krijg jij al groene vingers?

 

© 2015 - 2021 Anita'sChoice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel