03 februari 2021
Hoe maak je het gezellig in huis?

Bijna iedereen houdt er van om sfeer te creëren in huis, dit kan zijn de woonkamer, slaapkamer en zelfs in de badkamer.
Het gezellig en sfeervol maken van je huis begint bij het fijn voelen in je eigen huis, je thuis.
Ben jij iemand die graag in zijn/haar eigen huis is of voel je je hier eigenlijk niet echt op je gemak? Dit is natuurlijk heel belangrijk voordat je gaat beginnen aan het gezellig maken van je eigen huis.

Je fijn en tevens op je gemak voelen thuis doe je door veel thuis door te brengen en vrienden uit te nodigen maar in deze Covid periode is dit heel lastig dus moet je op zoek gaan naar andere dingen. Een opgeruimd huis geeft ook nog eens rust.
Een echte eye opener is de opruimwijze van opruimgoeroe Marie Kondo. Ken je dit nog niet dan raadt ik je zeker aan om dit filmpje te kijken en geloof mij dat je hier veel tips uit kunt halen.

 

Tips voor meer sfeer

Wie wil dit niet, maar hoe doe je dit?
Wat eigenlijk een van de beste sfeermakers is zijn kaarsen want deze brengen warmte, sfeer en rust.
Een romantisch diner is zonder kaarslicht ineens veel minder aantrekkelijk. Een feestje met vrienden en familieleden is zonder kaarsen tegenwoordig bijna ondenkbaar.

Weetje: wist je dat kaarslicht flatterend is voor de huid van vrouwen? De schaduwen zijn minder scherp afgetekend. Rimpels worden in het kaarslicht dan ook wat zachter en de huid krijgt een fluwelig tintje.


Wijnfles als sfeermaker

Iets wat je in de meeste huishoudens wel kunt vinden is een wijnfles. Laat dit nou de basis worden van jouw sfeerhoek!
Flessen zijn er in vele soorten, maten en vormen dus let hier voortaan op als je iets gaat kopen. Niet alleen de fles van de wijnsoorten is verschillend maar denk ook eens aan de diverse soorten olijfolie of likeuren.

   

De wijnfles vormt je basis

Heb je ooit gehoord van een bottle candle holder? Nou dit is Engelse woord voor kaarshouders op flessen. Nadat de fles leeg en gereinigd is en eventueel het etiket is verwijderd gaat deze bottle candle holder bovenop de fles.
Hierna kun je eindeloos variëren en combineren met kaarsen.
       

Kleurstelling kaarsen

Tegenwoordig zijn er zo veel soorten kaarsen dat je rust en sfeer creëert door een bepaalde kleurstelling aan te houden en daarin de vormen van je kaarsen uit gaat zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roze, dan kun je lange dinerkaarsen combineren met korte dinerkaarsen en swirl kaarsen (gedraaide kaarsen)  
Roze blijft dan je basis dus de kaarsen waar je naar op zoek gaat moeten dan “familie” zijn van de roze kleur. Zo creëer je rust in huis.

DIY
Benodigheden voor deze sfeermaker:
*          lege mooie fles, liefst meerdere bij elkaar
*          bottle candle holder (kaarshouder voor fles)
*          diverse kaarsen

 

© 2015 - 2022 Anita'sChoice Wonen & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel