03 juli 2020

Tuin inrichting
Denk je aan inrichting dan denk je eigenlijk gelijk aan de inrichting van je huis terwijl de tuin tegenwoordig net zo belangrijk is. We gaan steeds meer buiten leven want de zomers duren langer en worden steeds warmer. De tuin wordt dus nu voor veel mensen een verlengstuk van het huis en de sfeer van binnen gaat naar buiten, we noemen dit Outdoor living
Helaas zijn bij de meeste nieuwbouwhuizen de tuinen steeds kleiner maar zelfs in een kleine tuin kun je toffe hoekjes creëren om te zonnen, chillen, kruidentuintjes aan te leggen en heerlijk te koken en borrelen. 

   

Stap 1; inspiratie
Weet jij al precies hoe jouw ideale tuin eruit moet komen zien dan ben je 1 van de weinige dus daar kun je jezelf een compliment voor geven . Heb je absoluut geen idee ga dan eerst op zoek naar de juiste inspiratie. Wat ik zelf altijd heerlijk vind om te doen, als ik weer iets nieuws wil, is Pinterest afspeuren voor ideeën en een screenshot maken van alles wat ik leuk vind.
Wat is een must in jouw tuin, als je denkt aan een tuin dan denk je aan…?
Wat wil je eventuele partner? 
Wil je een buitenkeuken of een relaxplek of beide?
Verzamel dan zoveel mogelijk inspiratie hiervan en ga kijken waar jullie samen overeenkomsten hebben en gooi de rest gelijk weg. Gooi je dit niet weg dan ga je twijfelen en kun je waarschijnlijk weer helemaal opnieuw beginnen en komt jouw droomtuin nooit af.

Ligging en grootte van je tuin
Waar komt de zon op en waar gaat hij onder? Wil je alle uren van de dag in de zon kunnen genieten of werken jullie hele dagen buitenshuis en wil/kan je alleen van de avondzon genieten? Niet alleen is dit belangrijk voor je terrassen maar ook voor de planten die je in de tuin gaat zetten.
Wij hebben ons huis 2 jaar geleden gekocht en de tuin was toen net af, prachtig met mooie betonnen bakken iets verhoogd zodat je geen last van je rug krijgt. Olijfbomen en waterpartijen maakten deze tuin al helemaal af. Maar zelfs al heb je al een mooi aangelegde tuin zoals die van ons dan heb je toch altijd andere ideeën als de vorige bewoners. De basis moet goed zijn en van daaruit ga je steeds verder werken.

Inrichting
Kies meubilair dat bij je past, ja dat is makkelijk zul je denken maar hou in je achterhoofd wat je belangrijk vindt. Ben jij graag met veel vrienden of zit je liever alleen te chillen en geniet je van de rust? Deze keus kan jou helpen bij het bepalen van je meubilair.
Basis: Onze basis is bijvoorbeeld zwart en antraciet en hebben achter in de tuin 4 relax stoelen waar we samen kunnen zitten maar ook met vrienden kunnen borrelen. Onder de overkapping hebben we nog een bank en veel verschillende tafeltjes zodat we lekker alles bij elkaar kunnen zetten als er meer “visite” komt.
In de voortuin een bank zodat we nog lang van de avondzon kunnen genieten.


   

Beplanting: Qua beplanting hou ik zelf erg van paarstinten en geur en kleur. Olijfbomen, Yucca’s, lavendel, vlinderstruiken. Ook hier kun je op internet veel over vinden. Kijk welke planten je mooi vind, maak er een foto van en download de planten app zodat je weet welke het is.

  

Plantnet is een app die fijn is in gebruik, maak een foto van de plant die je mooi vind en upload deze.
Zorg dat je het hele jaar planten heb die iets extra’s aan je tuin geven en hou hierbij rekening met de zon/schaduw in je tuin.
 

Finishing Touch
Natuurlijk mijn leukste item want hier komen de accessoires om de hoek.
Als je de basis in 1 kleur houdt dan kun je daar bijna alle kleuren wel aan toevoegen.
Wil je dat jouw tuin een verlengstuk gaat worden van je huis dan kun je dezelfde kleurstelling als binnen doorvoeren naar buiten.
Tip: Probeer niet dezelfde accessoires te kopen als binnen want dat kan saai worden maar probeer creatief te zijn en houd wel de goede kleur in je achterhoofd bij het aanschaffen van de accessoire.
Natuurlijk kun je zomers ook lekker los gaan in kleur zoals Ibizastyle ! Een tikkeltje “over the top” mag best buiten. Zelf ben ik van veel windlichten, fakkels en kussens.
Voor nog extra tips check even het blog Tuinfakkels

   

Inspiratie tip
Mijn tip; maak een moodboard.
Maak screenshots van de leuke items of inrichtingen die je tegenkomt op bv Pinterest.
Of knip ze uit magazines als je niet zo handig bent met je telefoon.
Uiteindelijk zul je zien dat er veel overeenkomsten zitten tussen die foto’s en weet je dus ook welke richting je op moet gaan met zoeken met je accessoires.
Kijk wat je aan de muren wilt hebben, een gekleurde of neutrale Dromenvanger geeft een mooi effect.

      

Op tafel kun je diverse windlichten neerzetten. Gaat het waaien dan kun je ook kaarsen in een cilinder vaas zetten, zorg dat ze wel in het zand staan zodat ze niet gaan glijden. Kleine neutrale of gekleurde flesjes kun je vullen met een enkele bloem uit je eigen tuin.

    

Heb je naar aanleiding van ons blog inspiratie gekregen dan zien we dit graag terug, #anitaschoice zodat wij jullie styling kunnen zien.

   

© 2015 - 2022 Anita'sChoice Wonen & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel