26 juli 2019

Tuinfakkels

Als iets bij een echte zwoele avond hoort dan zijn het wel de fakkels, perfect voor in de tuin of aan het water.
De meeste fakkels in onze webshop zijn van het merk Rustik Lys en worden voor een groot deel op traditionele wijze en deels met de hand vervaardigd. Daarvoor gebruiken zij uitsluitend de beste grondstoffen en fabricagemethodes voor mens en milieu die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.
De kaarsen zijn door en door gekleurd wat ze heel bijzonder maakt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je na een uur niet meer die mooie kleur eucalyptus of blossem ziet maar een spierwitte kaars wat niet je keuze was.

De afmeting van de fakkel is in diameter 3,8 cm x 12 cm. De kaars is vastgemaakt op een bamboe stok, waardoor de totale hoogte ongeveer 62,5 cm is. Zijn gemiddelde branduur is ongeveer 9 uur dus dat worden lange zwoele avonden.

Brandinstructie

Wellicht zijn de meeste dingen wel bekend maar voor de zekerheid toch de belangrijkste op een rijtje.
Zet de kaarsen minstens 10 cm uit elkaar vandaan. Staan ze te dicht bij elkaar dan verhitten ze elkaar en kan de andere kaars gaan druipen.
Door de kaarsen niet in de volle zon te zetten voorkom je kleurverschil en smelten.
Zet de tuinfakkel altijd rechtop zodat deze niet gaat druipen. Buitenkaarsen zijn gevoelig voor vocht in combinatie met vorst, zij kunnen dan gaan barsten, dit is natuurlijk alvast een waarschuwing voor de zwoele winteravonden want ook dan kun je de fakkels natuurlijk gewoon neerzetten.


Kaarsen waaien uit

Wij hebben in de webshop ook met regelmaat diverse windlichten met en zonder standaard. Zelf wil ik deze zowel binnen als buiten gebruiken maar met een klein beetje wind is mijn kaars of waxinelichtje alweer snel uit, tot grote ergenis van mezelf.
Tip: Gebruik een klein glazen potje van bv je groente en zet daar je waxinelichtje in en het probleem is al snel verholpen. Voor de grotere kaars zul je dus op zoek moeten gaan naar een grote glazen pot en die zijn eigenlijk overal wel te vinden bij bv een Blokker of een kringloopwinkel.
Op deze manier kun je snel een gezellige sfeer creëren en hoef je niet altijd direct een buitenlantaarn te kopen, (alhoewel er echt steeds meer mooie bijkomen zie ik wel bij de groothandels.) De meeste lantaarns kun je zowel binnen als buiten gebruiken, wel zorg ik dat mijn lantaarns niet in weer en wind buiten staan want daar knappen ze niet van op.

Relight Refill
Tijdens mijn evenementen in de winter gebruik ik altijd Relight Refill kaarsen van het merk Bolsius. Deze hebben een doorzichtige buitenkant, in plaats van het standaard zilver, waardoor de kaars er veel mooier uitziet als hij brandt.
Het andere grote voordeel is de brandtijd, welke vele malen langer is dan een normaal waxinelicht, ongeveer zo een 20 uur. In de winter zijn ze ook vaak in de kleuren rood en groen verkrijgbaar bij oa Blokker.
Tip: Nu zul je denken; goh heeft Anita’sChoice aandelen bij de Blokker maar nee, ik vind het zelf altijd fijn dat ik direct weet waar ik heen kan gaan zonder zelf weer op internet weer naar verkooppunten moet gaan zoeken.

Stabiliteit
De fakkels kun je natuurlijk in het gras steken maar ook in de grond of een gave emmer vullen met zand. Als ik naar een evenement ga vlakbij het strand dan vul ik een blauwe emmer met zand. De blauwe is lekker zomers en is gemaakt van ijzer en komt bij een tuincentrum vandaan. 
In de winter gebruik ik een zilveren emmer en die vul ik met hydrokorrels want dat is makkelijker meesjouwen dan zand.
Op deze 2 manier kun je dus ook nog extra sfeer geven aan je tuin, zomers een leuke kleur emmer met zand en in de winter een emmer met hydrokorrels. Natuurlijk zijn er nog allerlei manieren om de emmers te vullen dus ga eens kijken bij een tuincentrum voor leuke ideeën. 

Advies: Zorg ervoor dat het zand of de hydrokorrels niet nat worden want dan kunnen de stokken van de fakkels verkleuren en kan het hout uit gaan zetten.

Nu snap je denk ik waarom ik zo blij wordt van het merk en deze producten 

Onderin mijn webshop vind je de collectie die wij momenteel hebben van RustikLys

  
 

© 2015 - 2022 Anita'sChoice Wonen & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel