8 januari 2020


De Oesterkaars

Wij hebben ze al geruime tijd in onze collectie en zijn er nog steeds razend enthousiast over. Bij het branden van deze kaars maakt het niet uit of het winter of zomer is.
Een oesterkaars is een Hollands product uit de provincie Zeeland en wordt met de grootst mogelijke zorg op een traditionele, ambachtelijke wijze vervaardigd. Alle oesterschelpen die niet gebruikt worden door de oesterboeren voor wederverkoop, worden geselecteerd op bruikbaarheid om ze vervolgens te recyclen tot een mooie oesterkaars. Zo ontstaat een natuurproduct dat puur én milieuvriendelijk is.


Het proces van begin tot eind

Alle oesterschalen worden grondig gereinigd en daarna gevuld met zuivere paraffine. Zo is iedere Oyster Candle een pareltje om van te genieten.
De oesterkaarsen worden verpakt in de originele oesterdoosjes met een transparante deksel zodat de kaars duidelijk zichtbaar blijft. Koop je dus een pakket dan komt de oesterkaars ook in dit doosje bij jou binnen. Omdat het een natuurlijk product is zijn ze er in verschillende formaten en is er zelfs een navulling (Refill Pearls) verkrijgbaar. Mocht de kaars toch opbranden, gebruik dan de bijgesloten lontjes die in het Refill pakket zit. Plaats een nieuw lontje in de kaars, strooi er wat Refill pearls bij en je kunt de oesterkaars weer opnieuw branden.

Ieder oester is uniek qua vorm en soms ook wat grillig aan de onderkant. Het is daarom belangrijk om ze te plaatsen op een stabiele ondergrond. Soms is een laagje (vogel) zand, grof zeezout of ander decoratiemateriaal al voldoende.

Tips voor gebruik

Speciaal voor de oesterkaarsen is er een houten Oyster Tray en Oyster Rope ontworpen. De Oyster Tray heeft 3 uitsparingen om zo de oesterkaars recht en stabiel te kunnen plaatsen. De Oyster Rope is ontworpen van authentiek hennep en biedt de kaars een stoere stabiele ondergrond. Op deze manier blijven ze stabiel liggen en maakt de kans op lekken bijna onmogelijk.
Vul een brede lage cilindervaas met bijvoorbeeld een laagje zand en de kaars verhuist mee naar buiten tijdens een zwoele zomeravond. Tijdens de wintermaanden is dit een mooie sfeermaker onder je overkapping en hoef je niet bang te zijn dat deze uit gaat waaien.

Nu snap je denk ik waarom ik zo blij wordt, je hebt een prachtig product met een fantastisch verhaal 

In mijn webshop vind je de collectie die wij momenteel hebben van de Oesterkaarsen.

 

© 2015 - 2022 Anita'sChoice Wonen & Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel